22 Aralık 2015 Salı

1 Yaş Doğum Günü için Mekanlar (İstanbul-Anadolu Yakası)

Mina' nın 1 yaş doğum günü kutlaması için gezdiğim mekanların size bütçeleriyle ve yorumlarımla bilgisini vereceğim. Başlamadan önce şunu belirteyim ki; doğum günü partimizde çok az sayıda bebek/çocuk katılımı olduğu için, parti evleri gibi mekanlara hiç bakmadım.. Gezdiğim yerler sadece tek kişilik kahvaltı seçenekleri ile, 70 kişiye uygun bölümleri (hizmet ve kalitesiyle) olan kafe/restoranlardı.



  • Cafe Cadde / Bağdat Caddesi: Bu tarz organizasyonlarında üst katlarını sizin için kapatıyorlar, fakat Cafe Cadde üst katını bar konseptine çevirdiği için fiyat almadan elediğim mekanlardan biri oldu.
  • Zamane Kahvesi / Bağdat Caddesi: Burada da üst katlarında doğum günü kutlamaları yapılabiliyor, kişi sayısına ve içecek seçeneklerine göre fiyatlarında değişkenlik gösteriyor. Kahvaltı menüleri 30 TL ile 40 TL arası. Kahvaltı dışında çay menüleri mevcut (mercimek köfte, kısır, amerikan salatası gibi klasik annelerimizin günlerde yaptığı yemekler ikram ediliyor) bunun da fiyatı 35 TL - 40 TL arası

Zamane Kahvesi Suadiye

  • Et-inn / Sahrayıcedid : Doğum günü için araştırdığımda keşfettiğim mekanlardan biriydi, Çocuk oyun alanı, bölümlerle ayrılmış yemek yerleri ile büyük ve ferah bir mekan. Cumartesi günleri serpme kahvaltı 39,5 TL, Pazar günleri brunch  49,5 TL.

Etinn Sahrayıcedid

  • Ovalı / Ataşehir: Organizasyonlar Ovalı' nın en üst katında yapılıyor, tavanın alçak olması sebebiyle çok kalabalık organizasyonlarda uğultuya sebep olabilir ama kişi sayınız 30-40 arası ise tavsiye edebileceğim bir yer. Salonda TV bulunması sebebiyle, barkovizyon veya video görüntüleyebilirsiniz. Köy kahvaltısı fiyatı 27 TL.

Ovalı Ataşehir

  • Manji / Ataşehir: Yine doğum günü mekan arayış esnasında keşfettiğim bir yer. Mekan bu tarz organizasyonlar dışında nişan-düğün gibi kutlamaları kaldırabilecek büyüklükte 2 adet salonu bulunmakta. Bu mekanda avantajınız, kendi müzik listenizi çalabiliyorlar. 70 kişi için verdikleri kahvaltı fiyatı 30 TL.

Manji Ataşehir

  • Big Chef' s / Ataşehir: Kalabalık organizasyonlar için sadece Ataşehir şubesi müsait. Burada 40-45 kişilik kapalı alanlar sunulmakta. (kapalı derken, bölmelerle çevrelenmiş) Kahvaltı fiyatı 45 TL.


Big Chef's Ataşehir

  • Bridge / Nakkaştepe: Nakkaştepe' de Boğaz Köprüsü manzarası eşliğinde kendinize özel bir salonda dilediğinizce süsleyerek doğum günü kutlayabileceğiniz bir yer, kişi kapasitesi 50-60 olduğu için tercih edememiştik. Kahvaltı fiyatı 55 TL, kişi sayınız fazla ise 50 TL.

Bridge Nakkaştepe

  • Messt Cafe / Nakkaştepe: Sıcak havalarda tercih edebileceğiniz bir yer, yeşillikler içinde bahçesi ve yine nefis boğaz manzarası bulunmakta. 70 kişi için verdikleri kahvaltı fiyatı: 35 TL
  • Testi  / Çekmeköy: Doğum günü için keşfettiğim yerlerden biri ama telefonda anlaşamayınca gidip mekanı göremedim.. Yine de sizlere alternatif olsun, mekan fotoğraflardan şık ve ferah bir yere benziyor, kahvaltı fiyatı 43 TL, pasta dışarıdan getirilirse kişi başı 3 TL servis parası, ayrıca dışarıdan organizatör sokamıyorsunuz, mekanın organizatörü ile çalışmak zorundasınız.

Testi Çekmeköy

  • Beltur Cafeleri: Hıdiv kasrı, Yıldız Köşkü, Çamlıca Köşkü gibi yerlerde de doğum günü kutlamaları yapmanız mümkün.. Kahvaltı fiyatları 30 TL.

Beltur Kafeler

  • Remy' s / Fenerbahçe: Doğum günümüzü yaptığımız yer :) Evimize ve çevremizdeki yakınlarımıza yakın bir yer olduğu için tercih etmiştik. Mekan, köşk olduğu için kendinden süslü, organizasyonda çok para harcamanıza gerek kalmaz. Size özel bir kat veriyorlar (kişi sayınız 60 ve üzeri ise) Kahvaltı fiyatı 28,5 TL .. (brunch, açık büfe, iki kişilik kahvaltı tabağı gibi seçenekleri de mevcut)

Remy's Fenerbahçe

  • Klupler (Cemile Sultan/ Dalyan Klup / Marmara Yelken Klup gibi) : Kluplere gidip görüşme yapmadım, çünkü önceden yaşamış olduğum tecrübelere dayanarak kluplerde doğum günü organizasyonları yapmak hoşuma gitmiyor. Fazla kural koydukları zaman ben rahat edemiyorum. Netice de evimizde gibi hissedeceğimiz bir yer olması lazım. Kluplerin kahvaltı fiyatları 45 TL- 55 TL arasında değişiyor, bir de + KDV' si mutlaka oluyor. 



** Koşuyolu' ndaki kafeler de araştırıldı, fakat 70 kişiyi misafir edecek kafe bulamadım. Kişi sayınız 30-40' larda ise; Afzelia Cafe' yi tercih edebilirsiniz.

Bunların dışında merak ettiğiniz bir mekan varsa sorabilirsiniz, mutlaka gitmişimdir ya da araştırmasını yapmışımdır. Bazı yerler doğum günü kutlamasını kabul etmiyorlar bazı yerler de 70 kişilik organizasyona uygun olmadıkları için burada belirtmedim.

Kolay gelsin :)

8 yorum :

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Elinize sağlık çok faydalı oldu bizim için. Süsleme organizasyon için kimle çalıştınız veya teklifler aldınız. Bu konu hakkında da bilgi rica edebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle yazımın faydalı olmasına çok sevindim, teşekkürler :) Sorunuza gelirsek, biz 'My Wish Event- Merve Yılmaz' ile çalıştık.. 'Hello Mello-Melis Cerrahman' ve 'Dream Big Event- Gülece Öztorun' dan da teklifler almıştım. Bu 3 kişiyi de gönül rahatlığı ile önerebilirim.. İletişim bilgileri instagramda var. Eğer instagram kullanmıyorsanız iletişim bilgilerini vermemi ister misiniz?

      Sil
  3. Yazınız için çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu gerçekten. İki sorum olacaktı; Küçükyalı-bostancı civarında önerebileceğiniz mekan var mı? Bir de Organizasyon firmasına ne kadar bir ücret ödediniz acaba? Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Ecem Hanım teşekkürler :) Küçükyalı-Bostancı civarında aklıma ilk gelen yer Pinhan..Farklı dizayn katlarından herhangi birinde size özel doğum günü yapabilirsiniz.. Organizatör fiyatları sizin isteklerinize göre değişiklik gösteriyor. 1000 TL-1500TL veya 2000 TL ve üzerine kadar ücret ödemeniz mümkün..Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Biz de teknededogumgunu.com olarak 1 yaş doğum günü organizasyonları için boğazda saatlik, günlük ve gecelik olarak özel yat ve tekne kiralama hizmetleri veriyoruz. ilgilenenlere fiyat konusunda yardımcı olabiliriz.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Tüzin hanim,
    Avrupa yakasinda onerebileceginiz bir yer varmi? 1 yas kutlamasi icin.. bakirkoy beylikduzu arasinda olmasi gerekiyor ama..biz pek kafamiza gore bir yer bulamadık..simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Ataşehir Beyaz Fırın'ın kış bahçesi, Ataşehir Develi'de bir oda ve Fenerbahçe Faruk Ilgaz'ı işleten Divan'da Marmara salonu da uygun. Ben de babyshower için araştırırken bunları buldum.

    YanıtlaSil