12 Eylül 2015 Cumartesi

Juju Fresh

Amerika' daki Hollywood yıldızlarının 'detoks yaptılar, zayıfladılar...detoksa girmiş evinden çıkmıyor..detoks yapıyor, hiçbir şey yemiyor..' söylemlerinin üstünden seneler geçti ve ülkemizde önce, İstanbul' da birkaç 'juicing' noktası açıldıktan sonra, Ankara' da açılan ilk juicing satış noktası olan Juju Fresh ile röportaj yapma fırsatı buldum..Juicing nedir? Detoks nedir? Juicing ile gerçekten Hollywood yıldızları gibi incecik olabiliyor muyuz? gibi sorularımın cevaplarını aldım..Bakalım duyduklarımız doğru muymuş?? gelin röportajımıza bir göz atın, bilinçlenelim :)



Sorularıma geçmeden önce Juju Fresh kurucularından bahsedeyim; Ankara' da 'juicing noktası' açma fikri önce, 1986 doğumlu Ankaralı olan Işık Yargıcı' dan çıkmış. Yıllardır 'sağlıklı beslenme' ve 'juicing' Işık' ın hayatının bir parçası haline gelmiş ama yaşadığı şehirde juicing yapan yerler bulamayışı ve evde de birebir 'juicing' yapmanın mümkün olmamasından dolayı, Ankara' da bir 'juicing satış noktası' açabileceğini düşünüp fikrini, öğrenci zamanlarında değişim programı için gittiği Amerika' da tanıştığı, hala daha arkadaşlıkları devam eden 1985 doğumlu Kuşadalı Alper Tunca' ya açmış. Fikir; Alper' in de hoşuna gidince projeyi hayata geçirmek adına çalışmalara başlamışlar ve Nisan 2015' te Ankara' nın  ilk juicing satış noktası olan 'Juju Fresh' i açmışlar.

Juju Fresh

Juju Fresh açıldıktan bir ay sonra da, mağazaya müşteri olarak gelen 1986 doğumlu İstanbullu, hayatı boyunca sağlıklı yaşam ve spora merakı olan İpek Gülen Girgin; Ankara' da bir 'juicing satış noktası' olduğunu duyar duymaz Juju Fresh ile tanışmaya gidiyor.. Tanışma sırasındaki ilgisi ve yorumlarından sonra, Işık ile edindiği arkadaşlık sayesinde de sık sık yolu Juju Fresh' e düşmeye başlamış. Işık' ın ekibe katılma teklifini kabul edince, İpek de Juju Fresh ailesinin ortaklarından biri olarak, ilk başta Ankaralılar olmak üzere, insanlara 'sağlıklı beslenme' yi yaşam şekli haline getirmek için Juju Fresh' de çalışmalarına başlamış..

Gelelim sorularımaa..


Juju Fresh


Öncelikle Juicing nedir diye başlayalım?

Cold-press yöntemi (soğuk sıkım) ile meyve ve sebzelerin suyunu sıkmak.

Cold-press nedir? Nasıl bir makine ki evde yaptıklarımızdan daha farklı?

Meyve ve sebzeleri hidrolik pres yöntemiyle düşük hızda çiğneme ve ezme şeklinde parçalanan, içinde bıçak bulundurmayan (oksidasyon olmamasını sağlıyor) ve komple çelik olan bir makine. Meyve ve sebzelerin besin değerlerini korumak için cold press makine tercih ediliyor. Öncelerde cold-press makineleri tedaviler için kullanılırken, şimdi günümüzde mutfaklarımıza da girdi.


Cold press makine

Üretim nerede yapılıyor? Dağıtımlarınız nasıl yapılıyor?

Üretimlerimiz Çankaya' daki mağazamızda yapılıyor, dağıtımlarımızı da kurye ile yapıyoruz.

Neden Ankara' da mağaza açmayı düşündünüz?

Işık' ın Ankara' da ikamet etmesi ve işlerini bırakıp Juju Fresh' in başında durmak istemesi sebebiyle. Ayrıca, en büyük etken de, Ankara' da bir ilk olmak için, Juju Fresh' i Çankaya' da açtık.

Juju Fresh' in kaç çeşit ürünü var?

5 çeşit; Yeşil Aşkına (favori ürünümüz), Köklere Dönüş 1, Köklere Dönüş 2, Bahar Uyandıran, Tropik Canlanma.. Yeni ürünler üzerine çalışmalarımız devam ediyor.

Juju Fresh


Bu arada ben de tatlarına bakıyorum.. Lezzetsiz, midemi bulandıracak, tatlar beklerken.. tahmin edemeyeceğim kadar taze ve güzel tatları var. Yeşil Aşkına adının neden aşk olduğu da belli.. İçerseniz aşık olabilirsiniz.

Ürünlerin reçetelerini kim, nasıl hazırlıyor?

Biz hazırlıyoruz, doktor ve diyetisyenlere danışarak karışımlarımızı hazırlayabiliyoruz. Tariflerde yanıldığımız noktalar oluyor tabi, bunları size sunmadan önce, diyetisyenlerden aldığımız destekler sayesinde lezzetli karışımlar haline getirebiliyoruz.

Neden Juju Fresh' i tercih etmeliyiz?

En sağlıklı, en taze şekliyle ürünlerimizi cam şişelerde sizlere sunuyoruz, karışımlarımızı kesinlikle su ilave etmeden ve meyve oranını çok az (meyve demek, şeker demek) tutarak hazırlıyoruz. Satış sonrasında siz müşterilerimizi yakın takibe alıyoruz, bizim için sağlığınız ve fikirleriniz çok önemli.

O zaman, müşterilerinizin sizde kayıtları yer alıyor, kim kaç kilo verdi diye kayıt mı tutuyorsunuz?

Evet her müşterimizin kaydı bizde mevcut ama mesele kilo vermek değil !! Önceliğimiz vücuttaki toksinleri atmak, sağlıklı olmak .. 2. veya 3. gün kullanımlarında müşterilerimizin kilo verdiğini de gözlemliyoruz ama bu sadece bizim hoşumuza giden bir yan etkiden ibaret :)

Juju Fresh ürünlerini nasıl kullanacağız? Her gün içecek ile mi besleneceğiz?

Hayır, tavsiyemiz; 3 ayda bir kereliğine 3 günlük detoks ve ayda 2 kere 1 günlük detoks uygulamanız.

O zaman yarın hemen detoksa girebilir miyim?

Önceden detoks yapmadıysan, alışık değilsen, bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Amacımız sizi sağlıklı beslenmeye teşvik etmek. Öncelikle içeceklerimizi akşam yemeği ile beraber tüketip daha sonrasında akşam yemeği yerine içeceğimizi tükettiğinizde sizi 'juicing' olayına yavaş yavaş alıştırmış oluyoruz. Vücudunuzda herhangi bir problem oluşmazsa tam gün juicing' e hazırsınız demektir.

Tam günümü Juju Fresh ile nasıl geçireceğim?

Size göndereceğimiz Juju Cleanse paketimizin içindeki ürünleri numara sırasına göre 2 saatte bir tüketebilirsiniz.

Şu anki müşteri portföyünüz nasıl? Ankara' da fazla ilgi görüyor musunuz?

Müşterilerimiz 25-55 (16 yaşından küçüklere tavsiye etmiyoruz) yaş arasında, çoğu bayan. Son zamanlarda erkek müşterilerimizde de artış oldu, bu bizi çok mutlu ediyor :) Ankara' da spor salonları ve kafelerdeki ilgi oldukça yoğun. Şu an birkaç spor salonu ve kafe ile anlaşma içindeyiz. Çankaya' daki yerimizi açarken; dağıtım ve üretim noktası diye düşünmüştük ama müşterilerimiz, mağazamızı ziyaret ederek, yavaş yavaş juju bar konsepti oluşturmaya doğru gidiyorlar :)

Peki hedefiniz nedir? Juju Fresh sadece Ankara' da mı olacak?

Hedefimiz; vegan, çiğ beslenme kültürünü oturtup, herkese 'yeni beslenme biçimi' ni aşılamak. Ürün yelpazesini geliştirip bu konuda öncü olmak ve Türkiye' de her yerde Juju Fresh satış noktaları açmak.

Röportaj için Işık ve İpek' e teşekkürler, bizlerin bir araya gelmesini sağlayan Alper' e de selamlar :)

Juju Fresh röportaj



Ben Juju Fresh ürünlerini çok sevdim, kurucularını daha da çok sevdim. İşini seven, işini aşk ile yapan herkese hayranım.. Hele bir de a' dan z' ye her şeyi (logo, tasarımlar, fotoğraflar..) arkadaşları ile yapan bu kadar dinamik bir birleşmenin sonucu oluşan Juju Fresh' in lezzeti de bir o kadar taze ve dinamik :)

Işık, İpek ve Alper işlerini çok severek yapıyorlar ve söz konusu sağlık olduğu için, işlerini kesinlikle şansa bırakmıyorlar. Bu işi kesinlikle ticaret olarak görmüyorlar. Ankara' ya yolunuz düşerse ya da Ankara' da yaşıyorsanız mutlaka Juju Fresh' e uğrayıp içecekleri tadıp, sağlıklı yaşama bir adım atabilirsiniz.

Juju Fresh


Juju Fresh' i sosyal medyada takip edebilirsiniz:
@lovejujufresh / #jujufresh

Juju Fresh iletişim için:
Çankaya Mahallesi Üsküp Caddesi 12/b Çankaya-Ankara
0535 679 2669- 0532 413 1081
info@jujufresh.com

Daha ayrıntılı bilgi için:
www.jujufresh.com


2 yorum :

  1. Merhabalar, yakin zaamanda Ankara disina gonderim yapmayi dusunuyorlarmi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeceklerin tazeliğini kaybedeceğinden malesef Ankara dışına gönderi yapamıyorlar.

      Sil