15 Haziran 2015 Pazartesi

El emeği ile 1.yaş doğum günü kutlaması

Bir önceki organizasyon kategorisinde yazdığım yazıda, kendi başınıza herhangi bir kutlamayı yapmak için gerekli malzemeleri nereden alabileceğinizi belirtmiştim. Bu bilgiler ışığında, yeğenim Alya' nın 1. yaş doğum günü kutlaması (78 kişilik) ile kendi başınıza bir organizasyonun örneğini inceleyebilirsiniz..

Öncelikle mekan seçimi ile ilgili sizlere tavsiyem; klup, dernek gibi bir yer seçecekseniz, çok güvendiğiniz bir mekan olmasına dikkat edin. Bu tarz yerler, işletmelerinde yıllanmış elemanlar çalıştırdıkları ve müşteri kazanma gibi dertleri olmadığı için hazırlıklar aşamasında çok da yardımcı olmuyorlar. Özel bir cafe/restoran/parti evleri seçerseniz; sizlere 1 gece öncesinden hazırlık yapma şansı tanıyacakları gibi, hazırlıklarda da size yardımcı olurlar. 

Yeğenimin doğum gününü Marmara Yelken Klubü' nde kutlamıştık, klup bizi bir gece öncesi hazırlık için içeri sokmadığı gibi, saat 10:30' da başlayacak olan doğum gününe 08:00' de geleceğimi söylememe rağmen, hiçbir görevli gelmemişti ve doğum gününün yapılacağı bölüm, bir gece öncesinin dağınıklığı ile kalmış, masa düzeni bile yapılmamıştı. Garsonlar gelene kadar, vakitten kazanmak adına, masa düzeni yapmaya, bir yandan da hazırlamış olduğumuz süsleri organize etmeye çalıştık.. Tabiki yetiştiremedik, tavanlara asılacak olan süsleri yetiştiremediğimiz gibi, erken gelen misafirlerin bir kısmı ile de ilgilenemedik. Gün içinde de, hızlıca hazırlık yapmanın vermiş olduğu yorgunlukla, doğum gününde hareket edecek halim kalmamıştı. 

Hazırlıklarımıza gelirsek; masa üstleri için runner hazırladık (sağolsun ananemin terziliğinden yaralandım:) ), renk olarak sarı, pembe, mint yeşilini kullandık. 8 kişilik dikdörtgen masalar hazırlandığı için masa ortalarına (boş kalmaması için) geniş bardaklar içine mum, bardakları kurdele ile süsleyip, pelur kağıt ile de nilüfer çiçeklere benzeyen süsler yaptım. (nilüferlerin yapılışı; 6 adet mint yeşili pelurun üstüne 4 adet pembe pelur kağıt koyup, ponpon yapımı gibi kağıtları üst üste katlayıp ortasından ikiye katlayacaksınız. 


Amerikan servisi ve peçetelik

Masa üstü

Hatıra kartları

Sadece pembe olan pelur kağıtları açarsanız alttaki mint yeşilleri yaprak, pembeler de çiçek gibi görünecek.) Peçetelik etiketler ve amerikan servisleri hazırladık (bunları herhangi bir ofsetçide tasarlatıp, bastırabilirsiniz. Renk seçiminde ara renkler seçmemeye özen gösterin, dijital baskılarda ara renkler bilgisayar ekranında gördüğünüz gibi çıkmaz.) Şeker masası için, pileli beyaz masa örtüsü üzerine pembe masa örtüsü, mint yeşili kurdele ile süslemesini yaptık. Masanın üzerine; çeşitli boylarda kavanozlara renk renk şeker, şeker külahları, cupcake' ler,  dilek ağacı (içine marshmallow doldurulmuş, Alya' nın ananesinin süslediği küçük kafeslerden astık) koyduk. Masanın çeşitli yerlerine de Alya' ya hatıra kalması için, dilek kartlarını yerleştirdik.


Şeker masası

Masanın arkasına fon olarak ofsetçide Alya' nın, doğum gününde giyeceği kıyafetiyle önceden çekilmiş fotoğrafı ile, Alya 1 yaşında pankartını koyduk. Masa kenarları, Balon Evi' nde şişirttiğimiz balonlar ile dekor ettik.


Hediyelikler

Gelen misafirlere hediye olarak; Eminönü' nden almış olduğumuz poşetlerin ortasına ofsetçide bastırdığımız ' Doğum günüme hoşgeldiniz' etiketlerini yapıştırdık, içlerine Eminönü' nde yaptırdığımız kelebekli sabunlar ile Alya' nın annesinin hazırladığı, şişede kokulu taşlar (kokulu taş ve şişeleri Eminönü' nde bulabilirsiniz) verildi. Doğum günü alanı için; Alya' nın babaannesi ile birlikte 35-40 adet pelur kağıttan ve tülden ponpon hazırlamıştık ama vaktimiz yetmediği için bunları tavana asamadık, çeşitli yerlere süs olarak koyabildik. (benden size tavsiye, ponpon yapımı hem uğraştırıcı hem de evinizde baya bir dağınıklığa sebep oluyor, Eminönü' nden veya internetten satın alabilirsiniz veya ponpon ile süslemekten vazgeçebilirsiniz :) ) Doğum günü pastasını; Alya' nın annesi Kızıltoprak Görgülü Pastanesi' nde yaptırtmıştı.  Bu hazırlıklarımız yaklaşık 1-1,5 ayımızı almıştı. Ben yeğenimin doğum günü için bu süre zarfında İstanbul' da kalmıştım.  


Doğum günü pastası

Sonuç olarak; yeğenime görselliği güzel ama biraz yorucu bir doğum günü hazırladık. Anı doya doya yaşayabilmek için belki de bir organizatör ile anlaşmak iyi olabilirdi, biz el emeğimiz olsun, hatıra olsun diye düşündük. Umarım Alya' mız büyüdüğünde 1 yaş doğum günü fotoğraflarına bakıp, onun için hazırlamış olduğumuz doğum gününü beğenir.

Umarım kendi başına çocuğuna doğum günü kutlaması yapacaklara da yardımcı olmuşumdur, kolay gelsin :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder