7 Haziran 2015 Pazar

Kendim alır, kendim yaparım..

Evlilik süreci bitti, sıra geldi bebeğe.. :) Doğanın kanunu, bekara ne zaman evleneceği sorulur, evliye de ne zaman bebek geliyor diye, yapacak bir şey yok :)) Günümüzde, Amerika' da kutlanan, (bebek doğmadan önce) 'baby shower' şimdi ülkemizde de yaygın hale geldi. (baby shower amacı; anne ve babaya bebek doğmadan önce ailenin bebekle ilgili tüm ihtiyaçlarını alıp, bebek doğduktan sonra anne ve babanın rahatsız edilmemesi için, bir daha 'hayırlı olsun' a gitmemeleri sağlamak.. Bizler organizasyonu çok sevdiğimiz için; baby shower da yaparız, mevlit de, hayırlı olsun kutlamaları da :)) Ben, baby shower yerine Mina doğduktan sonra hoşgeldin partisi yapmıştım.. Bu organizasyonların hepsinde de aynı tür süslemeler hazırlanıyor, ben bu hazırlıkları anlatmadan önce; bu süslemeleri kendinizin yapması için malzemeleri nereden bulabileceğinizi ve nasıl yapacağınızı anlatmak istiyorum..

Her İstanbul' lu süslemeler için gidilecek adresin Eminönü olduğunu bilir. Önemli olan neyi nereden bulacağınız, uygun fiyata kaliteli ürünü nereden alacağınız ki emeğinize değsin.

Eminönü' ne gitmeden önce ne hazırlamak istediğinize karar verin ve kendinize bir ihtiyaç listesi hazırlayın. Genelde bu tarz kutlamalarda; gelen misafirlere hatıra kalması adına, ufak hediyelikler hazırlanır ve bu hediyeler şirin poşetlerde dağıtılır. Kutlamayı yapacağınız yeri süslemek için balonlar, tüller, mumlar, çiçeklere ihtiyacınız olabilir. Bir de şeker masanız ya da ikram masanız için masa örtüleri, servis tabakları gerekli. (Güzel, kaliteli bir kutlama isterseniz ve işin içine organizatör katmazsanız, biraz yorucu ve maliyetli olabiliyor)


sancar gıdaboxcity

Süslemeler için Eminönü' nde, Kuru Kahveci Mehmet Efendi (Tahmiş Sokak) sokağına girdiğinizde (Mısır Çarşısı' na yakın, kime sorsanız size yardımcı olur) Mısır Çarşısı' na ters istikamette gidince sokak boyunca bir sürü süslemeci ile karşılaşacaksınız. Ben genelde, sancar gıda' dan mika şeffaf tabak, bardak, çerezlik (mumluk niyetine) alıyorum (mumluğu cam istersem, sokağın bitiminden sola, yukarıya doğru, çıktığınızda paşabahçe ürünleri satan büyük mağazalar bulabilirsiniz. Oradan uygun fiyata cam fanus şeklinde bardak alıp mumluk olarak kullanabilirsiniz) Can Süs mağazasından, hediyelik ufak objeler, sokak boyunca, şeker masanız için renkli renkli şekerlemeler de alabilirsiniz.


erkaşark hanSokak bitiminden sola döndüğünüzde; Boxcity mağazasından hediyelerinizi sunacağınız çok güzel kutular, şeker masanız için külahlar ve orijinal poşetler bulabilirsiniz. Eğer kağıtlardan yelpaze, külah gibi süslemeler yapacaksanız, Boxcity' nin 2-3 mağaza yanında bir kağıtçı var, orada her kalınlıkta her renkte kağıtlar var. Bu sokakta istediğinizi bulamadıysanız, biraz yukarıya doğru çıktığınızda Şark Han' ın içine girip, 1.Kata çıkarsanız, orada birkaç mağazada süslemelik küçük objeler, süslemenize yardımcı yassı ya da oval inciler bulabilirsiniz. Hazır Şark Han' dayken; şimdilerde çok moda olan kapı süsü hazırlamak için, ihtiyacınız olan, yapma çiçekleri; Hanı' ın karşısındaki Erka' da bulabilirsiniz. ( diğer yerlere göre fiyatı yüksek ama çiçekleri, canlı kadar gerçekçi ve güzel duruyor) Kapı süsü için pleksi aynaya ihtiyacınız varsa (ben çok aradım Eminönü' nde bulamamıştım) Ümraniye Carrefour yolu üzerinde Hayat Reklam' a ayna kestirip, üzerine isim yazdırabilirsiniz. (Mağazada lazer kesim keçe veya mika ürünler de bulabilirsiniz. ) Bunların dışında, bahsettiğim yerlerde gezinirken, değişik mağazalarda da ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz.

Masa örtüleri ve kurdeleyi, genelde Kadıköy' deki Altın Çarşı' nın giriş katındaki kumaşçı ve tuhafiyeden alıyorum. Masa örtüsü için, ipek saten kumaş tercih ederseniz, dökümlü ve yumuşak bir görünüm sağlayacaktır. Top halinde kurdeleye ihtiyacınız varsa (Kadıköy' de metrelik satış yaptıkları için maliyetli olur.)  Eminönü, Alacahamam Caddesi' nde sıra sıra tuhafiyeciler göreceksiniz, onlar 10 metrelik kurdele satışı yapabiliyorlar. 

Son olarak da, evinize dönmeden önce, süslemelerinizi hazırlamak için, mutlaka silikon tabancanız ile yedek silikon satın almalısınız. (herhangi büyük bir kırtasiyeden bile satın alabilirsiniz.) 

Bu ürünlere nereden, nasıl ulaşabileceğinizi anlattım, sıra bunları nasıl hazırlayıp, nerelerde kullandığıma geliyor.. Sonraki yazılarımda, doğum, doğum günü, hoşgeldin partisi organizasyonların tanıtımda ayrıntılı olarak bunları belirteceğim.


el emeğim :)


Not: Tüllerden ponpon yapımı kolay gibi gözükebilir ama eliniz yatkın değilse, boşuna tül almayın, ziyan olur. Balonları da Balon Evi' nden satın alıp, şişirtebilirsiniz. (şişmiş balonları eve götürmek biraz sıkıntı oluyor, demedi demeyin :) )

Görüşmek üzere, şimdiden kolay gelsin :) 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder